tl_files/images/facebook_icon.11.png    

Plannen? Laten we eens praten!

De Borduurindustrie

De omvang van de totale borduurindustrie is gigantisch, er gaat zo’n 43 miljard euro in om. dit is ook de reden dat de borduurindustrie menige recessie heeft doorstaan.

Lees meer >>

Borduurberen

Een wereldwijd gepatenteerd "klaar terwijl u wacht" artikel voor de borduurshop!
Lees meer

De Borduurindustrie

De omvang van de totale borduurindustrie is gigantisch, zo’n 43 miljard euro gaat er in deze industrie om, daarom ook heeft deze industrie al menige recessie doorstaan, als we naar de markt kijken zien we dat het borduren een veel gevraagde toevoeging is hetgeen klanten kopen in zowel goede als slechte tijden, een groot deel van deze industrie is zeer gezond, dit betreft de sector van “veel variabel werk” waar u eigenlijk 95% van de Nederlandse markt aan toe mag schrijven, immers dit gebied strekt zich zeer breed uit, loopt eigenlijk vanaf een leuk cadeau voor een particulier, relatiegeschenken voor bedrijven, items voor sportclubs, wedstrijden, club kampioenschappen , daarbuiten bedrijfskleding, ruitersport tot en met mailorder artikelen. Dit schept enorme mogelijkheden voor aspirant-borduurders, die of van hun hobby hun werk willen maken of voor ondernemers die op zeker willen spelen met de start van een bedrijf. Waarom is dit eigenlijk zo interessant ?, simpelweg omdat u , naar bedrijfsmaatstaven genomen een veilige, eenmalige investering doet, die u, mits goed geïnformeerd, gemakkelijk rendabel kunt maken, hieronder wat argumenten die hout snijden voor uw investering;

Borduurmachines in het algemeen hebben een maximum snelheid van 1000 tot 1200 steken per minuut, dit is een maximumsnelheid die “comfortabel” wordt op 900 steken per minuut, dit wil niet zeggen dat men niet op topsnelheid zou kunnen werken bij bijv. spoedorders, maar dat een dagelijkse ‘comfortabel gebruik tussen de 900-1000 steken per minuut ligt.

Wat heel belangrijk is vanuit concurrentie overwegingen is dat een borduurautomaat bijna niet sneller dan 1200 steken per minuut, dit betekend dat u zowel als uw concurrent een machine aan kunt kopen ergens tussen de 11 en 17000 euro, maar dat de maximum snelheid bepaald is tussen 1000 en 1300 steken per minuut, dit is een natuurkundewet die de zgn. “middelpuntvliedende kracht’ bepaalt, een hogere snelheid zou hierdoor vervorming geven aan het borduursel, dit zou iets gecompenseerd kunnen worden door ‘pull compensation’ te gebruiken in uw borduurprogramma, dit geeft echter een gelimiteerd resultaat, met andere woorden, u en uw concurrent “zitten vast ‘aan de borduursnelheid van de machine zodat een ieder min of meer dezelfde kostprijs van machine en operator in zijn prijzen moet doorberekenen. Dus gaat het er alleen nog om wat u of uw concurrent zich voor de borduurkosten toerekent.

Heel anders is het in het bedrukkingsegment hier worden vrijwel elk jaar nieuwe manieren gevonden om efficiënter en sneller te bedrukken, u loopt dus grote kans op korte termijn ingehaald te worden door hogere productiecapaciteit en/of efficiëntere productie, dit wil zeggen dat u, ondanks het feit dat de apparatuur nog lang niet afgeschreven is, moet blijven investeren om gelijke tred te houden met uw concurrentie, waarbij uw winst, als u al blijft investeren, matig blijft vanwege de meegroeiende concurrent., het is mede daarom dat een investering in een borduurmachine een redelijk tijdloos rendement oplevert omdat we met bovenstaande factoren niet of nauwelijks te maken hebben.

Heel belangrijk bij het starten van een borduurbedrijf is te bepalen welke sector u wilt bedienen, zoals eerder gezegd heeft het vele variabele werk de voorkeur, omdat dit marktgebied superbreed is, wij kunnen u vanuit onze 35 jaar borduurervaring aangeven welke zaken u wel moet overwegen en welke beslist niet, wij verstrekken u alle noodzakelijke informatie m.b.t. te rekenen prijzen, totstandkoming van kostprijs calculatie, goede leveranciers van goed borduurbare items, verder kunnen wij u adviseren in goede leveranciers, partners voor een professionele verkoopsite, tot en met een accountantskantoor met kennis van het borduren, bij al deze leveranciers wordt u een introductiekorting of dienst aangeboden, u vindt dit terug op de aanbevolen lijst van leveranciers, het enige wat wij ermee te maken hebben is dat we dit voor u hebben geregeld, en is uiteraard vrijblijvend, doch ter ondersteuning voor de door u te maken voorbereidingen.

Masterstitch staat u terzijde bij uw belangrijke beslissing, voortaan uw eigen koers te varen en zullen al het mogelijke doen u hiermee bij te staan.